Love conquers all

Vidite, da se odmah razumemo: nema tu velikog mudrovanja, nema tu velike filozofije. Sve je to tako jednostavno, da jednostavnije ne može da bude – postoji Ona, postoji On (znate već, ne treba valjda da vam se crta), postoje Njih Dvoje! I tu je kraj svake priče. To je jednostavno tako, ili jeste ili niste…….a Njih Dvoje jesu, i te kako jesu!!!

Od prvog trenutka, od praiskona Njihovog, bilo je jasno: On je Njen, i Ona je Njegova. Nazovite to sudbinom, karmom, fatumom, usudom, srodnom dušom, davno izgubljenom drugom polovinom……..ma nazovite to kako god hoćete, ništa neće da se promeni! Ona i On su Oni, Oni su Njih Dvoje. I svet može da se sruši, i vreme možda može da isteče…. Njih Dvoje nemaju rok trajanja. Ne interesuje ih širenje Univerzuma, ne interesuje ih smak sveta toliko puta najavljivan……. Njih Dvoje su zauvek!

Zaljubljen i Lud su jedno, kažu mudri i stariji ljudi. Razmišljajte malo o tome, potražite neke druge postulate, ali nigde nećete da nađete odgovor na pitanje: a šta sa time što je On Ludo Zaljubljen u Nju? Znam, znam, imate prigovor i pridikujete – hej, osvesti se……..Zaljubljenost i Ljubav su dve različite stvari! Ma znate šta? Nemajte brige o tome, možete da kažete šta god želite…..On Nju Voli, voli je celim svojim bićem, ali On je i Zaljubljen u Nju, Ludo Zaljubljen…….otrcano će da vam zvuči ono “isto kao i prvog dana” i da znate da nije tako…..On se svakoga dana iznova zaljubljuje u Nju, svakoga dana otkriva nove dimenzije Ljubavi i Zaljubljenosti…….kažete da je to preterivanje, ali verujte da grešite…….grešite, jer i Ona čini isto kada je On u pitanju! I nemojte da govorite o tome da znate bolje od Njih Dvoje – mada, i da kažete, to neće ništa da promeni…..

On samo Nju ima stalno pred očima……..i kada spava i kada je sam budan, i kada radi i kada odmara, i kada svira i…….Uvek mu je Ona u Mislima, u Srcu i u Duši. U redu, kažete, a šta ćemo sa Njom, odakle da znamo da i Ona oseća isto? Vidite, da bi to shvatili, da bi saznali kako On zna da Ona isto oseća, trebalo bi da budete, na primer, On…..On to nikako ne bi voleo, jer bi tada Ona volela vas umesto Njega…….ovako, ostaje samo da verujete ili ne verujete…….a Njima je sasvim svejedno da li verujete ili ne…….Njih Dvoje znaju u šta veruju…….On veruje u Nju, Ona u Njega, veruju u sebe, veruju u Njih Dvoje…….

Njegovo i Njeno Srce……..nema tu razlike…….kucaju oduvek u istom ritmu…..nisu ni znala, kada su nastala, da će jednoga dana tako da bude…sretala su se kroz život sa drugim Srcima, i uvek je nešto nedostajalo…..tražila su i dalje, sluteći i nadajući se da će jednog dana naći muziku pisanu samo za Njih Dvoje……..i kada se to desilo, prvo nisu želela da poveruju….mislila su oba Srca, čekaj, nema šanse, tako nešto ne postoji……popustila su pod pritiskom stereotipa, šablona koji su im govorili da je tako nešto nemoguće…….pokušala su da utišaju tu muziku, govoreći sebi da teko nešto ne postoji, da je sve to samo varka Duše i Tela kojima je već dosta traganja…….a opet, nešto im nije dalo mira…….rečeno je na početku….to je veoma jednostavno….ili jeste ili niste……..Njih Dvoje jesu bili i biće zanavek Njih Dvoje…..i kucaće Njihova Srca do kraja sveta i veka u ritmu iste muzike, muzike pisane samo za Njih……..

Teško je bilo…….možete i sami da zamislite…….bili ste valjda jednom i sami u takvoj situaciji…….znate šta je to patnja za Njim, znate šta je to patnja za Njom……..nema potrebe da se dodatno objašnjava šta to znači….šta znači patiti jer je deo tebe otišao……..patiti jer ti se čini da više ništa nema smisla, da život bez Nje i život bez Njega ne vredi živeti…..i nemojte, nemojte da se pretvarete da ne razumete o čemu se govori…..znate vrlo dobro, pitanje je samo želite li to da priznate…….
Eklipsa…….totalno pomračenje Uma, Srca i Duše…..tako to bude…..i svako je to preživljavao na svoj način……..ta stanja umeju da budu gadna….veoma ružna, sa bolnim posledicama. Problem je u tome što tada čovek ne mari ni za šta drugo…….ni jedan drugi bol nije tada bitan, važno je samo da se Um, Srce i Duša umire makar na tren, da na tren zaborave, da makar u snu taj Bol umine…..jednu stvar čovek ipak ne može da ne prizna sebi – i tada, u svom tom Bolu negde duboko tinja Nada, tinja daleko obećanje Sreće…….tinja svest da će jednom, ipak, i u prkos svemu, ponovo postojati Njih Dvoje……..kao što su to već bili…….

Njegove su molitve uslišene………I Njene, iako su svoje molitve upućivali različitim Bogovima…..valjda su i oni shvatili, u svojoj veličini i mudrosti, da ne postoje na svetu Dvoje koji tako dobro otelovljuju ideju Ljubavi, Ljubav samu, kao što su to Njih Dvoje………Bogovi izgleda ipak znaju šta rade……..možda je to i zbog toga što je Ljubav uvek postojala između Njih…….nikada ih nije ostavila, ni u najtežim trenucima……..

Prisetite se samo šta se do nedavno dešavalo u Njegovom Srcu……..opraštao se sa Njom, odlazio jer je otišla Ona, govorio sebi da nije za Nju…..i sve rečeno je tačno, to ne može da se porekne…..pisao je On Njoj……i to što je pisao bio je izraz Njegove Ljubavi za Nju, pisao je svaku reč za Nju, svaka je Njoj posvećena………samo za Nju je sve to radio ……..ni za koga drugog…..

Zašto se Ona ipak vratila? Smejete se sada i govorite: Bože blagi, Njih Dvoje su ludi…….treba da vam se oda priznanje, napokon ste u pravu: jesu Njih Dvoje Ludi, ludi jedno za drugim, ludi kako niko nikada nije bio lud od Ljubavi…..sve je jasno – vratila se jer ga Voli i jer zna da On Nju voli………vratila se a da nije ni odlazila…..vratila se da ponovo sluša muziku pisanu samo za Njihova Srca…..

Od prvog trena Ona je Njegova i On je Njen…….i drugačije nije moglo da bude…..svet može da se sruši…..tkanje Kosmosa da se opara……..i nije važno šta ćete da mislite posle svega…….sasvim je nevažno to….i koliko god se besmislenim činilo da odrastao čovek veruje u bajke…….da, ima onih koji veruju u Ljubav……..veruju u Ljubav,jer On veruje u Nju, Ona u Njega, veruju u sebe, veruju u Njih Dvoje…….od prvog trena…….do Večnosti…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: